Nieuws! Column Science Koken met Tippies Chill Koop hier Online uw CannaBistro producten! Contact
bij jou thuis of bij mij


Ik ben in samenwerking met Teleac drukdoende om een cursus 5 vingerig-blind typen op te zetten. Ik heb heel lang gedacht dat ik de enige was met dit probleem. Dat mijn aangeboren iet wat gestoorde fijne motoriek mij wederom eens parten speelt. Na een diepgaand onderzoek blijkt echter dat het een algemeen probleem is en dat er bij Chattent Nederland grote behoefte bestaat aan een dergelijke cursus. 
  
Na maandenlang te hebben gesurft en gechat, kris-kras door alle punt nl-len en dot coms heen, onmoette ik eindelijk iemand op de cyber-snelweg, die mij ook zonder webcam helemaal zag zitten. De eerste vrouw die van de 87 door mij opgestelde meerkeuzevragen over karaktertrekjes, plannen en dromen er 84 goed had beantwoord. Ze vertelde mij in korte heldere zinnen dat ze al veel teleurstellingen te verwerken had gehad, omtrent de mannen die zij via het Internet had ontmoet. Ik verzekerde haar dat ik anders was.

We maakten meteen een nieuwe cyber-date en zouden elkaar de volgende dag weer ontmoeten. Toen ik de computer uitzette was ik zichtbaar opgewonden. Zou ze dan toch bestaan. Ik kon die avond de slaap maar moeilijk vatten. Iedere keer moest ik weer denken aan de monsterscore van 84 goed beantwoorde vragen. Zelfs de strikvragen over het, in geval van nood, consumeren van de eigen huisdieren en is Calvijn een pindakaasmerk.

De volgende dag heb ik de verwarming lekker hoog gezet in mijn computerkamertje, de gordijnen dichtgedaan en gewapend met een schaal met hapjes, wat te drinken en een vette joint ben ik achter mijn computer gaan zitten om de hemelse poort met de vrouw van mijn dromen te openen. Ze vroeg me meteen of ik ook naakt achter de computer zat. Dat begon goed. Ik wilde haar niet teleurstellen. Ik probeerde me nog te veronschuldigen dat ik niet gedoucht had maar ze chatte meteen terug dat dat niet uitmaakte .Terwijl ik mezelf met één hand als een gek begon uit te kleden, bevestigde ik met de andere hand haar vraag met “ Natuurlijk NAAKT. ik zei dat ik zelfs de afwas een crime vond met mijn kleren aan.

Ze geloofde mijn leugentje om bestwil, want ze chatten in alle details wat zij zoal naakt deed. Of liever gezegd wat ze eigenlijk niet naakt deed. Dat ze volgend jaar gelukkig het park alweer in mocht en daarom haar hond had weggedaan. Ik kan je vertellen dat haar pleidooi mij niet geheel onberoerd liet.. Ik wilde net, een wijntje inschenken en een jointje opsteken toen er op mijn beeldscherm verscheen. “Zullen we tegelijk klaarkomen?” Van schrik liet ik de fles wijn uit mijn handen glijden. Ik probeerde hem nog op te vangen. Daardoor sloeg ik met mijn hand tegen de rand van de schaal met toastjes die spontaan door de hele kamer heen vlogen. De fles wijn viel op de grond kapot. Ik ben gelijk de keuken ingelopen om in ieder geval de vlekken op tijd uit de vloerbedekking te krijgen; het glas op te ruimen en evenveel toastjes als plakjes brie te vinden. Ik was blij dat ik de eiersalade in de ijskast had laten staan.

Een kwartiertje later was mijn kamer, op de natte plekken na, weer helemaal opgeruimd. Ik ging weer achter mijn computer zitten en chatte: Ben je er nog“Sorry, ik kon ‘m niet meer houden, Hij gleed uit mijn handen en toen was het gebeurd. Ik hoop dat de vlekken ooit nog uit de vloerbedekking gaan. Wat een vieze plakzooi.” Ik kreeg geen kans meer om over de toastjes te vertellen. Ze reageerde onmiddellijk met alleen maar hoofdletters: “Zie je wel dat je mij ook teleurstelt…… Vieze Egoïst……. En ik dan? …… Je zei nog wel dat jij anders was…….

Ik zoek nog steeds een vriendin. Ik heb nu een lijst. met 88 vragen. Open vragen om precies te zijn. Voordat iemand daarvoor slaagt hoop ik minstens 450 aanslagen, 5-vingerig blind, te kunnen typen. Nooit meer stiltes tijdens het Chatten. De dames zijn gewaarschuwd Ik kom eraan!

Jan van Piekeren 
 
 

ICTinhetMKB - Esser Digital Creations - Niet Piekeren - CannaBistro - De Steeg BV